Discovery

Naveta Spaţială Discovery este una din cele trei nave rămase în flota navetelor spaţiale ale NASA. Zburând pentru prima oară in 1984, Discovery este cea de-a treia Navetă Spaţială operaţională şi cea mai batrană dintre cele aflate in serviciu. Discovery a efectuat misiuni de cercetare dar şi de asamblare a Staţiei Spaţiale Internaţionale.
nasa-logo.jpg
Nava işi trage numele de la vasul de explorare Discovery, care l-a însoţit pe exploratorul James Cook în timpul ultimei sale călătorii importante.
107094main_discovery-launch.jpg
Discovery a fost naveta care a lansat Telescopul spaţial Hubble. Misiunile a doua şi a treia de întreţinere a Hubble au fost conduse, de asemenea, de Discovery. Este programată si a cincea misiune de întreţinere, tot cu ajutorul navei Discovery. Naveta a lansat proba Ulysses şi trei sateliţi TDRS. Discovery a fost aleasă de două ori ca vehicul pentru reîntoarcerea la zbor, prima dată în 1986, după dezastrul navetei Challenger în 1984, dar şi în cele două misiuni din iulie 2005 şi iulie 2006, după dezastrul navetei Columbia, din 2003.
naveta+spatiala+nasa.png